2010. december 14., kedd

1 Nem Művészettel a Nemek Közti Egyenlőségért Alapítvány

Az Alapítvány tartós közérdekű célja: A nők elleni erőszakos cselekmények, az erőszakos és szexuális bűncselekmények, a családon belüli és párkapcsolati erőszak áldozatainak a művészet eszközeivel is történő segítése, jogvédelmük előmozdítása, az ilyen irányú bűnmegelőzés és bűnüldözés támogatása, a fiatal művészek társadalmi felelősségvállalásának elősegítése.
Az Alapítvány tartós közérdekű célját az alábbi konkrét tevékenységekkel valósítja meg:
·         Az Alapítvány ismereterjesztő foglalkozásokat és előadásokat szervez a nők elleni erőszakos cselekmények, az erőszakos és szexuális bűncselekmények, a családon belüli és párkapcsolati erőszak megelőzése, illetve a probléma iránti figyelem felkeltés érdekében. Az általános és középiskolások körében, nem formális foglalkozásokat szervez a családon belüli és párkapcsolati erőszak témájában, szakirodalmat fordít és publikál, kiadványokat szerkeszt.
·         Az Alapítvány a céljaival egyetértő fiatal művészek összefogásával - a céljai megvalósítása érdekében - a társadalmi felelősségvállalást elősegítő kulturális tevékenységet folytat, olyan non-profit kulturális eseményeket szervez (koncert, performansz, előadás, kiállítások) melyek felhívják a figyelmet a nők elleni erőszak különböző formáira, az Alapítvány céljaival összhangban álló alkotásokat népszerűsít. Az alapítványi célok megvalósításának fontos területe a művészet, amely lehetőséget teremthet arra, hogy párbeszéd induljon olyan emberekkel, akik érzéseiket és problémáikat nehezen tudják elmondani, ezért az Alapítvány elősegíti önsegítő csoportok szerveződését a kulturális, művészeti területeken művészetterápiás szabadidős tevékenységek megvalósítása céljából.
·         A bántalmazott, többszörösen kiszolgáltatott helyzetű nők esélyegyenlőségének, emberi és állampolgári jogainak védelme, elősegítése érdekében tanácsadói segítséget és a társadalmi beilleszkedést segítő ismeretekről on-line tájékoztatás nyújt.
·         Az esélyegyenlőség és nyitottság megvalósítása érdekében az Alapítvány vallási, politikai, nembeli különbségtétel nélkül végzi munkáját.
·         Az Alapítvány a családon belüli és nők elleni erőszak áldozatainak segítését a veszélyeztetett helyzetben lévő nők számára szervezett preventív foglalkozások révén is kívánja megvalósítani. Az Alapítvány elősegíti a művészetterápia megismertetését, elterjedését, hatékonyabbá válását, és ingyenes kreativitásfejlesztő foglalkozások szervezésével segíti elő az erőszak áldozatainak társadalmi (re)integrációját, az életbe való visszailleszkedését.
·         Az Alapítvány céljainak elérése érdekében támogatja és elősegíti a bűnmegelőzést. Prevenciós tevékenységének célja, hogy megakadályozza a nők áldozattá illetve a férfiak bűnelkövetővé válását, amit preventív foglalkozások és szakmai találkozók szervezésével kíván megvalósítani, többek között a prostitúció és a családon belüli erőszak témájában szervezett ismeretterjesztő foglalkozásokkal.
·         Az Alapítvány céljainak elérése érdekében együttműködik társadalmi és civil szervezetekkel, közalapítványokkal, testületekkel és minden olyan intézménnyel és személlyel, aki támogatóan közreműködik a célok megvalósításában.
·         Az Alapítvány a fentebb felsorolt közhasznú szolgáltatásokat ingyenesen nyújtja, a tevékenységeket adományokból és pályázati támogatásokból kívánja megvalósítani.
·         Az Alapítvány természetbeni juttatások nyújtásával (alkotáshoz szükséges eszközök biztosítása) és pályázati díjjal serkentheti az alkotók társadalmi felelősségvállalását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése